Reggelek

 A reggelek csendesek, vizesek és legfőképpen kutyásak, mert a korai körutamon legifjabb kertészem hűségesen követ és rendületlenül gyakorolja a lábalattlévőséget. Ebben a számban már meglehetősen jól teljesít, akárcsak a tyúk és kacsaszimatolásban, a rózsabimbók leharapásában és a körte/alma/barack előkóstolásában is. 

1. állomás: Bemelegítés az építkezésen, mély levegő, kifúj, örül a tetőnek, és próbálja elfelejteni a malőrt, hogy feleannyi szélcserép lett megrendelve, mint amennyi szükséges.

2. állomás: Bemelegítés folytatódik, mély levegő, mézvirág illat beszippant, kifúj, lehajol, besasszézik a vödörért a takarmányosba, még mindig hajol, kiméri az eledelt, kibújik az ajtón a kutya mellett, fölött, alatt, ahogy sikerül.

3. állomás: Tyúkország és népe, terepgyakorlat gumicsizmán álldogáló baromfival megspékelve, törzsizmok ébresztése sártviszttel. A karizmok sem maradnak ki, mozgásba lendülnek az itatók kimosása és feltöltésekor, öt kör nagy kanna víz szállításakor a tollasok számára, akik úgy örülnek a kiborított koszos víznek, hogy összevesznek rajta, ki hörpintsen először a pocsolyából.

4. állomás: Kincsek begyűjtése: reggeli három színben.

Kilátás a tyúkudvarból.

5. állomás: Hullott gyümölcs megmentése expedíció: a bárkánál kezdődik. A derék eddigre már jól bemelegedett.

6. állomás: A rózsakertet nem hagyjuk ki, még mindig derékra dolgozunk, szimatolunk, simogatunk, örülünk az új bimbóknak, egyesek harapnak is.


'Leonardo da Vinci'

7. állomás: Gyümölcssövény, újabb kincsek begyűjtése, itt már a láb is felébredt és szaladgál le-fel. Nemcsak a kutyáé.

8. állomás: A focipályára érve már készen állunk egy kis játékra és gyakorlásra.

9. állomás: Bekukkantunk a veteményesbe is, most fejben dolgozunk, megtervezzük a menüt, Goldi kint vár a kiskapu előtt.

10. állomás: Szőlő a reggeli most, csipegetjük, beszélgetünk.




Hát, így.





Aztán bemegyünk megnézni a mókikat és hogy elkészült-e a kávé. 





Helyesbítek, Goldi kint szárad az ajtó előtt.












Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ó, már nagyon vártalak! Jó volt ez a kis reggeli séta/torna. Nagyon ügyes vagy, épültök-szépültök. Sokféle gyönyörűség, és gyümölcs van a kertedben. Gratulálok!!!
Marika
Holdgyöngy üzenete…
A kutyát huzatjátok? Hasznos a háznál, ahogy olvasom.
Andrea üzenete…
Meli Goldi hatalmas átváltozáson ment át, csak ámulok-bámulok.))
Tegnapeste óta itt van velem a két kutyus, na én is botladozok, mert érdekes módon szinte mindenhova jönnek a lában elé, mellé + még Paca cica is rohangál utánuk.., na de mindjárt megyek velük ki a kertbe még egy-két kissebb dolgot elvégezni, utána pedig lemegyek Orfűre úszni, mert "enyhe" izomlázam van, amin az úszás rövid időn belül segít.
Vettem egy 900 W-os magassági ágvágót, eszméletlen jó hatékonysgú, de a feje elég súlyos.)))
BoGyo üzenete…
Szuper jól halad az építkezés! A kertetek pedig egy kincsesbánya! Ezeket a színes tojásokat pedig mindig megcsodálom! Legyen szép hetetek!
Juhmeli üzenete…
Marika, köszi, hogy velünk ébredtél. Idén kezd beindulni a gyümölcsös, nagyon jó érzés, bár a feldolgozással akadnak gondok, de legalább vásárolnom nem kell.:)
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, mi is értetlenül állunk a kutyajelenség előtt, szinte szemmel látható, ahogy nő. Mikor idehoztuk, nem is gondoltuk, hogy ennyire hiányzott a családból, most már látjuk és örülünk, hogy nem halogattuk tovább.
Juhmeli üzenete…
Andrea, akkor ez az utolsó pancsizásotok volt idén a kutyusokkal, remélem használ az izomlázadnak.
Mi is vettünk egyet, igaz, benzineset, ez is igen nehéz, eddig egyszer sikerült elővenni, de képzeld el, még így sem értünk el mindent, amit szerettünk volna, a födémről sem. No de, sebaj, lesz még bőven lehetőség beröffenteni, csak idő lenne rá.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, megint igazad van, tényleg sok kincsem van. Nagyon jó érzés. És képzeld, a tojásokra a mai napig rácsodálkozom, mikor összegyűjtöm őket, mikor bedobozolom, mikor felhasználom. Mindig.:)