Krókusz, kutya és egy szép hétvége

Tegnap a medve süttethette nálunk a hasát, hátát, oldalát. Biztos minden testrészére jutott egy kis simogatás, mert igazán szép idő volt. Estére szépen meg is fürödhetett, mostanra pedig fehér paplant húzhatott magára, ahogy azt a jósok megmondták. Szép. Hatalmas, vizes, zizegő pelyhekben hullik sűrűn a hó. Egész takaros hóember lett belőlem, mire kimértem a takarmányt Tyúkország népének, és jólesett ott állni az udvarban, a csendben, nézni, ahogy pillanatok alatt minden fehér lett, megszépült, de az igazság az, hogy a korábbi hetek időjárásának, a rügyeknek, a krókuszoknak, az újabb és újabb hunyorvirágoknak, az arasznyi nárcisz és tulipánleveleknek azért jobban örültem. 
Kertészkedtem is akkor egy kicsit, a szedersövényt kezdtem rendbe tenni, de a fő munka a jóképű, aranyszőrű,  önjelölt főkertész lekerítése volt. Így most némi rozsdaoptikával, rozsdás betonvassal fűszereztük a kerti rendetlenségünket. Ennek több előnye is lett. A kutya egyelőre nem talált rajta fogást, így nem jár át a szomszédolni, nem jár a veteményesben sem gödröt ásni, nem használja wc-nek a rózsakertet, nem szemetel,  nem metszi a juharokat és törpeörökzöldeket, nem kell megkötni, mikor jönnek hozzánk dolgozni, de legfőképpen nem vasalja ki kétdimenzióssá a tavaszi hagymásaimat. 

Néhány kép az elmúlt két hétből:

A hunyor is nagyon beindult, rengeteg bimbót hozott idén is. Ezek szerint megeredt rendesen.

Tyúkkavalkád.

A veteményes új kerítést kapott, még van dolog vele, de most nem alkalmas.
Mángoldot az állatoknak szedek, nekünk újhagyma, rukola és édeskömény zöldje, petrezselyem és sárgarépa jutott.

A mókik is élvezték a szép időt.

Ezek a halványlila krókuszok is kezdenek elszaporodni.

Mostanra már ennyi sem látszik.

Kilátás a galéria ablakából.




És végül nem kert:

Feri újra begyújtott a kis kályhába és élvezte az új nappali ablakában ülve, Goldival összebújva a ropogást. A fekete folt a falon az aminek látszik, korom. És még mindig nem tudok rajta nevetni.




Megjegyzések

Szabó Juli üzenete…
Szia! Mi történt a nappali falával, hogy ilyen kormos lett?
Holdgyöngy üzenete…
Így is elláthatja a főkertész a feladatát? Tudnak dolgozni. "Dolgozni".
Juhmeli üzenete…
Juli, Feri felgyújtotta. Nem direkt, de mégis, mert otthagyta a kartondobozokat a begyújtott kályha mellett, azok meg a kipattanó szikrától lángra kaptak. A megérkező szakik nagyon röhögtek, de én a mai napig kiakadok rajta.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, aranyszőrű főkertész kb 1000 nm-t tart most kezelésben, vagyis a mancsa és fogai alatt. Igen eredményes a gyümölcsfasövény metszésében és a focipálya fűvének csomókban való kitépkedésében.
Medora üzenete…
Én se nagyon kacagnék. Tetszik a tyúkházatok, valaki nagyon ügyes volt.
BoGyo üzenete…
Ezektől a krókuszoktól mindig elolvadok! Nagyon jól haladtok a házikóval! A korom folt majd eltűnik! Hál' Isten, hogy nem lett baj!
Juhmeli üzenete…
Dóri, hát, örök emlék marad, az biztos.

A tyúkházat írta Meli, rendezte Feri. A tartóssága meg majd kiderül.;)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, örülök, hogy olvadozol, olyan szépek. És már nincs is messze az, amit ígérnek.