Május a legszebb a hónap

Mondja Feri. Jó az időjárás, van még spárga, rebarbara, borsó, van már földi eper, eper, cseresznye és már kacsingat a meggyfa felé. Szerintem most mégis inkább a rózsakert miatt mondogatja, mert valahányszor eltűnik, ott találom. Gazol, kötöz, nyes, szimatol, neveket kérdez.
A hétvégén felszedtem a borsót, helyére paprika palántákat ültettem. Megszabadultunk a gazkupacoktól és nyesedékhalmoktól. Rengeteg talicskával tolt Feri a hátsó drótkerítés mellé, hogy  a vad természetnek tovább nehezítsük a beásást a kertbe. Kaszáltunk és lyukat fúrtunk, egy újabb kerti kapu fog a helyére kerülni. Futottunk darazsak elöl, amik a veteményesben tanyáznak, és védik a területüket, de még így is elkészült az ágyás a paradicsom palántáknak. Örültünk annak, hogy a kivágott szomorú fűz szépen kihajtott, és lelkesen figyeljük a kacsfarkú szendereket a jezsámenen, a verbénákon. Az építkezésen, amit most már akár nevén is nevezhetnénk, vagyis a nappali-étkező-konyhában nagy futóversenyek és hosszas labdajátékok folynak a nap bármely szakában. Reggel pizsamában, este villany fényénél. Sok a kiabálás, a sírás és veszekedés, no meg a mosogatnivaló, de szerencsére mindegyikre jut egy szender, egy eper, egy cseresznye, egy rigó, egy favicc, egy vihogás, egy rajz, egy dal, egy illat, egy puszi. 


A borsós szekció.

'Perennial Blue'.

'Cardinal de Richelieu' és 'Macrantha Raubritter'.

Rózsakert.

Raklapok hasznosításban már egész jók vagyunk.

Konyhai kijárat.

Reggeli torna.


'Bonica'.



'Eden'.


'Leonardo da Vinci'.





Megjegyzések

kovtama üzenete…
Anyám, az a lila színű virág!! Annyira gyönyörű és a ház is szépen alakul. :)
fenci üzenete…
Május a kedvencem nekem is! Nagyon szép a kert és a ház is! szuperül alakul minden, a mókik meg cukik. (és akkor ti hol laktok most?)
Névtelen üzenete…
Mennyi-mennyi gyönyörűség!
Valóban szép a május, s azok a rózsák! A "borsószekció" fantasztikus.
Marika
Holdgyöngy üzenete…
Már mindent eldicsértek előttem. Gyönyörű a rózsakert, s az a Feri rózsa! Igazad van, ő is kert virága. Szeretem ahogy együtt kertészkedik nálatok a család, kicsi és nagy.
Tante Mali üzenete…
Wonderful roses, beautiful garden and a house that grows. Great.
All my best and happy happy days!