Május a legszebb a hónap

Mondja Feri. Jó az időjárás, van még spárga, rebarbara, borsó, van már földi eper, eper, cseresznye és már kacsingat a meggyfa felé. Szerintem most mégis inkább a rózsakert miatt mondogatja, mert valahányszor eltűnik, ott találom. Gazol, kötöz, nyes, szimatol, neveket kérdez.
A hétvégén felszedtem a borsót, helyére paprika palántákat ültettem. Megszabadultunk a gazkupacoktól és nyesedékhalmoktól. Rengeteg talicskával tolt Feri a hátsó drótkerítés mellé, hogy  a vad természetnek tovább nehezítsük a beásást a kertbe. Kaszáltunk és lyukat fúrtunk, egy újabb kerti kapu fog a helyére kerülni. Futottunk darazsak elöl, amik a veteményesben tanyáznak, és védik a területüket, de még így is elkészült az ágyás a paradicsom palántáknak. Örültünk annak, hogy a kivágott szomorú fűz szépen kihajtott, és lelkesen figyeljük a kacsfarkú szendereket a jezsámenen, a verbénákon. Az építkezésen, amit most már akár nevén is nevezhetnénk, vagyis a nappali-étkező-konyhában nagy futóversenyek és hosszas labdajátékok folynak a nap bármely szakában. Reggel pizsamában, este villany fényénél. Sok a kiabálás, a sírás és veszekedés, no meg a mosogatnivaló, de szerencsére mindegyikre jut egy szender, egy eper, egy cseresznye, egy rigó, egy favicc, egy vihogás, egy rajz, egy dal, egy illat, egy puszi. 


A borsós szekció.

'Perennial Blue'.

'Cardinal de Richelieu' és 'Macrantha Raubritter'.

Rózsakert.

Raklapok hasznosításban már egész jók vagyunk.

Konyhai kijárat.

Reggeli torna.


'Bonica'.'Eden'.


'Leonardo da Vinci'.

Megjegyzések

kovtama üzenete…
Anyám, az a lila színű virág!! Annyira gyönyörű és a ház is szépen alakul. :)
fenci üzenete…
Május a kedvencem nekem is! Nagyon szép a kert és a ház is! szuperül alakul minden, a mókik meg cukik. (és akkor ti hol laktok most?)
Névtelen üzenete…
Mennyi-mennyi gyönyörűség!
Valóban szép a május, s azok a rózsák! A "borsószekció" fantasztikus.
Marika
Holdgyöngy üzenete…
Már mindent eldicsértek előttem. Gyönyörű a rózsakert, s az a Feri rózsa! Igazad van, ő is kert virága. Szeretem ahogy együtt kertészkedik nálatok a család, kicsi és nagy.
Tante Mali üzenete…
Wonderful roses, beautiful garden and a house that grows. Great.
All my best and happy happy days!