Olyan sok, de legfőképpen apró dolog történik, hogy képtelenség naplót vezetni róla, pedig jó érzés. Dolgozni is, megírni is, megosztani is, visszanézni is. A múltkori kis zápor óta szerencsére kaptunk  a csendes beáztató esőből, de a viharokból csak a látványelemek és hanghatások értek el bennünket. Ennek köszönhetően és az enyhe télnek is, a vakondtól amnesztiát kapott káposztáim a spanyolcsigák népes családját hizlalják esténként. Hogy legyen utánpótlásuk, és ne fogyjon el olyan hamar a csigavacsora, Balraszomszéd nénitől kapott kelbimbó palántákkal és a saját karalábéimmal gazdagítottam a kínálatot.
Szereztem tegnap a piacon paprika és zellerpalántákat is, hozzájuk csaptam kalandvágyból, és mert a néni azt mondta, hogy jól megfér a paprikákkal, néhány dinnyét, így a holnapi napom a veteményesre, leginkább a palántáimra szánom. Már főzünk a borsóból, ettünk a nagyonapró szeműre sikerült cseresznyénkből, és néhány marék eper is került már a tányérkákba. 
Bekötötték a szivattyút is, két napig locsoltunk, majd megérkezett az eső, de bízom benne, hogy most már nem lesz gondunk arra, ha elkerül minket az égi áldás. 
Jelenleg füvet nyírunk, lomtalanítunk, rendezkedünk, ma megint megszabadultunk egy nagy utánfutónyi építési hulladéktól, a járólapok kartonjaitól, csomagolófóliáktól, hungarocell darabkáktól.
Készítettem átmeneti bejáratokat raklapokból, így most egy kicsit szebb és kényelmesebb a ház körül a területünk. 
Feri nagyon rendezkedik, még tart a lendülete, szépíti a növényeket, az udvart, vágja a fagyott ágakat, amik a rózsákat, a hortenziákat, a fagyalt, a fügét és sok más növényünket csúfították. A rózsák lassan kikupálódnak, amelyikeken nem volt fagykár már szépen virágoznak, amiket megviselt a késői tél, azok is hajtanak. Már kiszabadította a garázsajtókat is, hogy anyagukat felhasználja a góré kis helyiségeinek ajtajához.

Fiúk a rózsakertben.

Szintén.

'Macrantha Raubritter'.

'Cardinal de Richelieu'.

Go-Go pózol.

Árnyliliom és minirózsák.

'Reine des Violettes'.






Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Szeretem a beszámolóidat. Ezek szerint te is küzdesz a csigákkal, s a hostákat nem bántják?
kovtama üzenete…
Ezek a képek!! A kedvencem a kutyás, gyönyörű az a kép poszternek is beillene. :)