Hát idén sem

sikerült magnóliavirágokban tobzódni. Csak néhány napig örülhettünk a nyiladozó bimbóknak, mert a héten minden hajnallal egyre nagyobb fagyra ébredtünk. A barackok és mandulák nem tudom, mit szóltak a dologhoz, de a nagyvirágú magnóliánk elég világosan értésünkre adta nemtetszését. Mostanra sötétbarnára fagyott virágok borítják a kis fát, míg máshol a városban semmi bajuk a növényeknek. Hú, Feri milyen csalódott volt! Jobban fájt neki, mint a méhcsípés, pedig olyan volt a keze egész héten, mint Popeye a víg tengerésznek, könyékig bedagadva és a mai napig fájnak a csontocskái. Azért nincs minden veszve, lelkesen vizitálja a 'Susan' nevű, nagyon illatos,  későbbi virágzású fajtát. Meglehet, kéne még szereznem neki néhány fajtát, mondjuk egy sárga virágút... 

Így kezdődött, de mostanra kávébarna színű mind.

Nagy volt az öröm!

 Naplementében 'Susan'-nal.

Az ebédlőből is szépek voltak kettecskén.

Hamarosan csatlakoznak a japán juharok, zsenge leveleik élénk színeivel, mintha csak azok is virágok lennének. Jó lesz. Szép lesz. 
A hétvégén veteményezünk egy kicsit, hagyma, répa, saláta, retek, petrezselyem a terv. Idén sajnos gépi segítség nélkül küszködünk, a kapálógép és a fűkasza is wellness utazáson van, nagyon bízunk benne, hogy maradéktalanul kipihenik a korábbi évek megpróbáltatásait, és hamarosan újra munkához fognak. Bálint is előkészült már a kiskertjében. Minden nap, ovi után elzarándokolt az ágyáshoz, megvizsgálta a jácintjait, árvácskáit, kapált, és bejelentette igényét némi vetőmagra.
Az alu kiskapa még mindig nagy kedvenc.












Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Ma reggel én is néztem a kertet, fáj a szívem. Nem tehetünk ellene, akkor is. Imádom a kertészeidet!
Névtelen üzenete…
Szia Melli!
Egy kis titok, amit egy kisgépszerelőtől kaptunk, a motoros gépeinkhez, jó tanácsként! Minden ősszel, amikor pihenőre tesszük a gépeket, ki kell önteni a motorból, az üzemanyagot, és az olajat is.Hiszen egész télen áll a gép, nem használjuk! Ez azért fontos, mert az olajat amúgy is cserélni illik minden évben teljesen frissre, mert elhasználódik. A benzint pedig azért, mert leül az üzemanyag a tartály aljára és besűrűsődik,indításkor, pedig az adagolót, szűrőt, szelepeket,beköpi a gyertyát, eldugaszolja a rossz minőségű állott üzemanyag, az eredménye az, hogy nem indul a gép tavasszal. Ha ezt az egyszerű dolgot megtesszük, hogy kiöntjük szárazra a gépből mindent, akkor elkerülhető a tavaszi szervízbe rohangálás, mikor nagyon szükséges lenne a gép!! (Csak tavasszal indításkor ne feledjük feltölteni motorolajjal, és üzemanyaggal a kicsikét!)Csodásak a Magnóliák!! Imádom én is!Üdv: Kriszta
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, még jó, hogy mindig van minek örülni. A mókik már veteményeztek, mi még sajnos nem.
Juhmeli üzenete…
Kriszta, köszönöm a tanácsot, megpróbáljuk az elkövetkezendőkben. Nekünk azt mondta a bácsi, aki szervizeli őket, hogy az a titka -és szerintem olyan megfontoláson alapul, mint a ti módszeretek-, szóval minden hónapban egyszer-egyszer beindítsuk őket, és akkor nem lesz velük gondunk. Nyilván meg kellett volna fogadni, de megfeledkeztünk róluk, vagy éppen mikor eszünkbe jutott, nem volt alkalmas... Szóval hoztuk a notórius halogató formánkat, most meg esszük, amit főztünk magunknak.;)
openeyes üzenete…
azon merengtem, hogy fagyzugos a hely? - vagy csak egyszeruen ez egy ilyen ev?

sajat elmeny - nekem sikerult valahogy minden "mediterran"-déli novenyt fagyzugos helyekre telepitenem - de igy jar az aki nem figyeli meg a kertjet :) - egyenlore vastag mulccsal vedem oket telen, es ez bejott.