Egy másik májusi hétvége és a tegnap este

Most már van kedvem írni róla, mert túl vagyunk rajta.

A tavaly ősszel bekövetkezett ablaktörős fűnyírásom óta téma az építkezés hozományaként udvart borító mindenféle minőségű, méretű és mennyiségű kövek problematikája. Mostanra jutottunk odáig, hogy a hátsó ötszáz négyzetméterünk példájának ellenére -ahol is idén még nem nyírtunk füvet, így a kutya először a bóbitákban, mostanra a virágzó füvekben és a szintén virágzó kétméteres csalánokban  tűnik el-, muszáj lenne füvet nyírni a ház, így az ominózus ablakok közvetlen közelében is, lehetőleg újabb baleset nélkül. 
Így azon a hétvégén, mikor is a csillagok állása egybeesett kedvünkkel, szabadidőnkkel és lelkesedésünkkel, nekiálltunk parkosítani a területet. Köveket gereblyéztünk és szedegettünk, megpróbáltuk kapálógéppel fellazítani, gazt szedtünk és belocsoltuk, hogy másnap hátha mégis sikerül felkapálni. Aztán még több követ szedtünk, még több gazt szedtünk, és miután sikerült rendesen felkapálni rengeteget gereblyéztünk. Szereztünk fűmagot, gyorsan és lelkesen el is vetettük -széna illatú volt és szúrós-, mert a következő hétre még esős, hűvös időt mondtak és úgy is lett. Aztán tömörítettünk, locsoltunk. Feri a nagy munkát végül is a kórházban pihente ki, hat napjába telt, hogy megszülje a "meteorit" nagyságú vesekövét. Mire hazakerült, a fű is kinőtt, ő pedig újult erővel  locsolgatja és lelkesen nézegeti az első szálakon függeszkedő reggeli harmatcseppeket, a délutáni nap festette árnyékuk vonalkáit.
Fű előtt. 

Vesekő után.

Mindig van váltás.

Mindenki szereti locsolni.

Most már ennél is szebb, és még csak két hete vetettük.

Ilyen volt:
Gyerek-kutya focimeccs.










Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Őszinte együttérzésem Ferivel. Hiába a közös munka csak megteremte a maga füvét. Ügyesek voltatok.
kovtama üzenete…
Nem is mondta a gyerek, hogy nem járt suliba Feri :) Jobbulást neki. Szép lett a fű, épp mesélem a férjemnek, hogy innen ismerlek és milyen kicsi a világ a suliban jövőre sokszor találkozunk majd, ha minden igaz :)
Névtelen üzenete…
Szia! Sajnos a kövek kint a kertben, és bent is nagyon rossz helyen voltak!! Ezekkel a kövekkel csak baj van!! Együtt érzek Ferivel!! Tudom, én is átéltem három nagyobb tüskés sündisznó meteorit követ szedtek ki belőlem! Szinte a harmadik szülésem volt, megkínzott rendesen!Két gyerek után mondhatom ezt harmadiknak! Úgyhogy most Feri is átélte a szülés érzését!!! Mikuláskor bevéreztem tőle, majd 40fokos lázam lett és görcsöltem rendesen, végül elájultam a láztól, és ölben vitt a férjem orvoshoz. Ott derült ki hogy ez kő lesz, azonnal kórház.Egy hétig csak a lázat, és a gyulladást próbálták enyhíteni infúziót katétert kaptam, majd kiderült a kő meg sem mozdul, és robbantani sem lehet, mert a medence csont takarásában van. Majd műtét során kaptam egy felhelyezett "kerítésdrót" tágító eszközt ami majd 40cm volt. Azt hittem ott halok meg.Aztán haza engedtek evvel a dróttal. Karácsony után pedig mivel a kő nem mozdult, ismét műtét következett, brutális módon, felnyúltak érte és lehúzták mind fogóval. Szerencsére gerincben érzéstelenítettek, de azóta fáj a derekam. Végül haza engedtek a dróttal együtt, amit csak húsvétkor távolítottak el.Több hónapos tortúra után szabadultam meg tőlük. Szóval Ferinek szerencséje volt, hogy gyorsabban ment!! Azóta többet iszom, és figyelek magamra!! Remélem nem lesz több kő sehol!!! Nektek is ezt kívánom!! Nem ijjesztgetni akartalak evvel a történettel!!A fű szépre sikerült az alma sövény mesés alagúttá alakul. Csodásak a rózsáid!A ház is szépséges lett, leljétek benne örömötök, lakjátok be! Kellemes nyarat nektek, gondolom a gyerekek alig várják már a sulinak, ovinak vége legyen és ,hogy otthon legyenek!! Szia! Kriszta:)
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, köszönjük, Feri szívesen veszi az együttérzéseket.:)
Juhmeli üzenete…
Tamara, hát ők nem sokat találkoznak, engem viszont nem fog megúszni Kiskorú, akik eljutnak tizedikig, azokba én csepegtetek némi biológiát.
Juhmeli üzenete…
Kriszta, rémtörténetért köszönet, máris nem sajnáltatja magát annyira.;P
Kívánom, hogy soha többé ne legyen hasonló élményekben részed, nagyon sajnállak, hogy ilyen nehéz volt a meteoritod kiszületése.
Mókik fele, már itthon vakációzik, másik fele még e héten intézményesítve van, hogy dolgozhassak, de aztán indul a nyári szünet...