Valamelyik májusi hétvégénk azzal telt, hogy régi terveim közül megvalósítottuk azt, ami a legsürgősebb volt A Listán és ami nemcsak a csirkék, hanem a kertész komfortérzetének javulásához is nagymértékben hozzájárult. Mert a pipik kinőtték a helyüket a góré védett neveldéjében és a szabadba vágytak. Ehhez csak annyit kellett tennünk, hogy kettéválasztottuk Tyúkországot. A szeniorok maradtak a nagyházban, az ifjoncok a felújított, egykori kacsapalotába költözhettek be. A kertész pedig Tyúkország közepén végigfutó folyosón, közvetlenül juthat -tyúkmozival kísérve- a veteményesbe, hogy megszerezze az ebédhez való fokhagymát, spárgát, újhagymát, retket, borsót, epret.
Még nem a legszebb, de gyorsforgalminak megteszi.
Ők viszont szépek és szórakoztatóak.
Rögtön felfedezték és kihasználták a fürdési lehetőséget.
A csipet csapat 5 hetesen.
Már filózok rajta, hogy mikor szedjem fel az őszi fokhagymát, mert rendszeresen beszakad a "szára" kihúzáskor.
Borsószekció.
Előkészületek az ebédhez.
Matyi ma pizsis napot tart.
Ma Ági zöldlevese készült sárgarépás túrógombóccal, másodiknak hagymával és borsóval párolt szaftos hús párolt rizzsel. Jó érzés volt, hogy a zöldségek nagyrésze már a kertből került a fazékba.
Megjegyzések
Tündériek a gyerekek, igazi csapatmunkával készül az ebéd.
Szerintem még nagyon korai lenne fölszedni a fokhagymát. Kihúzni nem lehet, mert nagyon erős a gyökérzete, csak ásni lehet. Akkor érdemes kiszedni, ha már a levelei kezdenek száradni. Ha túl korán szeded ki, egyáltalán nem lesz tartós, hamar fonnyadni kezd, és megsemmisül. (Ne vedd okoskodásnak, saját tapasztalat.)
Marika