Valamelyik hétvége a májusiakból és a mai ebéd sok hazaiból

Valamelyik májusi hétvégénk azzal telt, hogy régi terveim közül megvalósítottuk azt, ami a legsürgősebb volt A Listán és ami nemcsak a csirkék, hanem a kertész komfortérzetének javulásához is nagymértékben hozzájárult. Mert a pipik kinőtték a helyüket a góré védett neveldéjében és a szabadba vágytak. Ehhez csak annyit kellett tennünk, hogy kettéválasztottuk Tyúkországot. A szeniorok maradtak a nagyházban, az ifjoncok a felújított, egykori kacsapalotába költözhettek be. A kertész pedig Tyúkország közepén végigfutó folyosón, közvetlenül juthat -tyúkmozival kísérve- a veteményesbe, hogy megszerezze az  ebédhez való fokhagymát, spárgát, újhagymát, retket, borsót, epret. 

Még nem a legszebb, de gyorsforgalminak megteszi.

Ők viszont szépek és szórakoztatóak.

Rögtön felfedezték és kihasználták a fürdési lehetőséget.

A csipet csapat 5 hetesen.

Már filózok rajta, hogy mikor szedjem fel az őszi fokhagymát, mert rendszeresen beszakad a "szára" kihúzáskor.

Borsószekció.
Előkészületek az ebédhez.
Matyi ma pizsis napot tart.

Ma Ági zöldlevese készült sárgarépás túrógombóccal, másodiknak hagymával és borsóval párolt szaftos hús párolt rizzsel. Jó érzés volt, hogy a zöldségek nagyrésze már a kertből került a fazékba.





















Megjegyzések

Marika üzenete…
Ó, már nagyon vártam a jelentkezésed! Biztosan nagyon elfoglalt vagy, itt a nagy hajrá az iskolában.
Tündériek a gyerekek, igazi csapatmunkával készül az ebéd.
Szerintem még nagyon korai lenne fölszedni a fokhagymát. Kihúzni nem lehet, mert nagyon erős a gyökérzete, csak ásni lehet. Akkor érdemes kiszedni, ha már a levelei kezdenek száradni. Ha túl korán szeded ki, egyáltalán nem lesz tartós, hamar fonnyadni kezd, és megsemmisül. (Ne vedd okoskodásnak, saját tapasztalat.)
Marika
Juhmeli üzenete…
Marika, köszi a tanácsot, vártam, hogy érkezzen tapasztalat. Izgulok, nehogy elrohadjon, de akkor még ráérek vele.