Gyorsan telnek a napok. Már július közepe van és még annyi mindent beterveztem ebbe a nyárba! 
Csináljuk, hajtjuk a papírmunkákat a házhoz és annak befejezéséhez. Sok-sok apró, régóta halogatott dolgot rendezünk a kertben, a lakásban. Például szivattyúházat csináltunk az elnéptelenedett futókacsaólból. Bedeszkáztuk Tyúkország házának nyitott lábazatát, így búcsút mondhatok a tojások megszerzéséért rendszeresen végzett jógagyakorlataimnak, a tyúkok pedig elfelejthetik a többéves, állhatatos munkájuk során kialakított wellness-tojó-kotló gödreiket, ahonnan sokszor a legnagyobb esők alkalmával, a földön feküdve, a legkitartóbb tyúk/kacsa biliárd bevetésével sem tudtuk őket kipöckölni, így volt, hogy a rókáknál kerültek terítékre a lázadó gödörlakók. 
A tavaszi időszakban összehordott lomoktól is megszabadultunk, úgy mint összetört esőgyűjtő/kuka/cserepek/vödrök/hordók/gyerekjátékok, kilyukadt medence, szakadt mindenféle  takarófóliák és még kitudja mik.
Végére értem a kajszilekvár befőzésének, idén termettek először a fák, éppen annyit, vagy talán kicsit többet, mint amennyi tervben volt vásárlásra. Megjavítottuk a veteményest a gyümölcsöstől elválasztó 20 méteres fagyalsövényt, amit Goldi lelkesen kitört, kifeküdt, kiásott, betonacél hálóval elrekesztettük, a korábbi években készített dugványokból pótoltuk a hiányzó töveket, és persze ezzel együtt meg is nyírtuk szép formásra.
A házban is sorra került majdnem az összes ablak és sarok, mosás és pókhálótalanítás céljából. Tisztasági festést kapott az előszoba, a konyha, a lépcsőház. Lélekben készülök a régi fürdőszoba, a régi kamra/padlásfeljáró és a leendő gardróbhelység glettelésére, festésére. A nagy gyerekszoba festése és átrendezése is bele kell férjen az időbe, mert idén újabb móki kezdi az iskolát.

Matyi az ügyeletes tojásgyűjtő.

Lancelot odavan a pipikért, sokszor velük sziesztázik.

A szivattyúház.
 
Várva várt szúnyogirtás.

Szombat délelőtti program.

Biciklis almatolvajok az almafasövényben.

Míg a szedresről vágtam le a komlóbozótot, addig a mókisereg gyümölcslevet készített őszibarackból és nyári almából.

Az első adag szeder.
Idén is befutotta a komló, a szulák és a csalán, de már hozzáférhetővé tettem a fürtöket.


Mikor lepihenek Matyi mellé, hogy elaltassam, mert a déli alvás nem olyan népszerű program, mint az esti, szóval míg feküdtem mellette és ő fáradhatatlanul simizte a karomat, arra gondoltam, hogy milyen jól is telik a nyári szünet, mert minden egyes tennivalóra jut a pihenésből, a játszásból, a tervezgetésből, az intézkedésből, a haladásból, a főzésből, hisztizésből, kiabálásból sokkal több, mint azt reméltem. 







Megjegyzések