Nyári napok

Hajnalban valamelyikünk felkel ajtókat nyitni a friss levegőnek. Ha túl korán van visszabújunk, ha már felkelt a nap, sokszor állva is maradunk, mert a hajnali lehetőségek végtelenek. Locsolás, gazolás, kacsolás, kötözés, szedés, permetezés, mulcsolás, kávézás, medencézés, tyúkozás, kutyázás, macskázás, főzés. 
A reggelire választható programok is változatosak. Kakaókészítés egy/két/három/ négy személyre, etetés, itatás, fűnyírás, takarítás, lomtalanítás, szekrényrendezés, tervezgetés az élet szinte minden területére kiterjedően, mint felújítás (mindenféle helységek, bútorok, kerítés), lakberendezés (gyerekszobába, előszobába, fürdőszobába, udvarba), menü, költségvetés...
Utána leginkább pihizünk, eszünk, aztán megint pihizünk, játszunk, játszanak, medencéznek, hisztizünk, veszekednek, és így tovább, és így tovább, mindenféle sorrendben.
Ma pedig megérkezett a hidegfront, ami nagyon jól esett, az eső is jól esett és sokat játszottunk kint is, amire a meleg és a szúnyogok miatt eddig nem nagyon vágytunk, de most még esőben sem akartak a fiúk bejönni ebédelni.


Másodvirágzott a magnólia.

A fiúk rendbetették a gyümölcsöst.

Fárasztó munka volt.

Most ilyen.
Újra használható, bejárható.

Lancelot nem vett részt a mókában, inkább kedvenc helyén aludt ájultan.

Reggelente az előszoba ablak párkányára gömbölyödve várja, hogy felkeljünk.

A veteményes.

A paradicsomok.
Tegnap lepermeteztem Karate-val, tele volt vándorpoloskával.

Évelők, szintén a veteményesben.

Almafasövény.

Almákkal a fejünk felett, pont ahogy elképzeltem.

Virágzik a mályvasövény.

Pancsolnak a mókik.
Lassan főállású úszómester vagyok.

Reggeli, ebéd, vacsora és minden más étkezésem a kajszifa alatt történik.

A kispipik nagyon formásak.

Frizbi az esőben.

Goldival szemben nincs sok esély.

Fára mászás naplementében.

Frizbi este.

Goldi nagyon bújós.

Bálint volt az esti fotós.

És főztem egy kis szörpöt a bogyósokból, eszünk uborkát, cukkinit, hagymát a kertből. A többire várunk lelkesen. Ahogy nagyon várom, azt is, kikelnek-e a káposztafélék, hagymák, amiket másodvetésnek tettem.  Ma Feri meglepett egy köteg paradicsomkaróval is, így folytathatom a munkát a palántákkal. Holnapra is permetezést gondoltam. Polyversummal szórom meg a paradicsomokat, uborkákat, hátha elkerüli őket a szokásos gombabetegség. A sövénynyírást is megejtjük, az almafasövény nyári metszésével együtt. Hát, valahogy így vakációzunk.




Megjegyzések

mancoka kertje üzenete…
Azt nem mondanám, hogy unalmasan telnek a napjaid! Ez az igazi aktív pihenés! Van miben gyönyörködnöd a nap minden percében, amerre nézel csak sikerélmén (még akkor is, ha ez rengeteg munkával jár is) ettől több nem is kell.
Olyan jó nézni, ahogy a mókik nőnek, mint a gomba. Hogy szalad az idő!
Sok sikert ezekhez a tervezgetésekhez!
kovtama üzenete…
Jó kis programok. Az almafasövény nagyon tetszik az egész kert nekem valahogy Beatrix Potteres....már csak Nyúl Péter hiányzik a képekről :)
Juhmeli üzenete…
Mancoka, olyan kedves vagy, mindig megdicsérsz minket, ami nagyon jól esik. Bizony nőnek a mókik, pont visszanéztem néhány évvel ezelőttre a blogot, Katika volt kisebb, mint most Matyi. Mennyire más volt minden! Munka megvan, ahogy neked is a szép kertedben, azt hiszem nem tudnék nélküle lenni.;)
Juhmeli üzenete…
Tamara, Nyúl Péterünk nincs, csak móki Petink, de az igaz, hogy ha egyszer végre sikerülne rendezettebben tartani a kertet, akkor igazán szép lehetne.:)