Amikor süt a nap

... és ilyen zöld kincseket találok a kertben, akkor lehet bármennyire január eleje és fújhat bármennyire a szél, én már a tavaszra gondolok. Nem előre akarom hozni, mert jó itt bent nekem, csak felkészülni szeretnék, hogy mire itt lesz az ideje a kerti munkáknak, már kész legyen a metszés, kész legyen a veteményes, tisztán, komposzttal felturbózva várja az új szezon magjait, palántáit. Azokról pedig már most gondoskodnom kell. Hogy legyen bent melegített föld, amibe elvetem az áhított magokat, legyen mag, amilyeneket csak szeretnék, a kertvégi komposzt is terüljön el a veteményes talaján, legyen rend. Mert tervek és álmok, kívánságok mindig vannak. Idén is. A rend mellett legyen tojás, legyen egy kis kotkodács, legyen egy kis hús, sok zöldség, még több gyümölcs és még annál is több móka, föld a köröm alatt, vízhólyag, szeplő, szúnyogcsípés, hátfájás, visítozó, sáros móki és kutya... Nekem ez a boldogság. Nektek pedig kedves/morcos, ismeretlen/ismerős, régi és új olvasóim kívánok erőt, egészséget, vidámságot és amit még csak szeretnétek erre az évre.

Néhány apró brokkoli, ami beindította a kertészmotoromat.

Retek és spenót a hidegágyban, jövőre még zöldebb telet csinálok a kertben.

Rukolától zöld a kert, rendrakásra csábít.

A madáretetőn az érdeklődés óriási.

Mindig jön valaki ropogtatni.

Fagyos reggelek.

Játékos reggelek.

Esti séták.

Fagyott orrokkal.

Vigyorgó kutyával.

Nálunk így teltek az ünnepek.


























Megjegyzések

mancoka kertje üzenete…
Köszönöm a jókívánságokat és azt kívánom neked,nektek, hogy amiket itt felsoroltál, az mind valósuljon meg!
Olyan jó ilyen kincseket találni!
A tervezés, álmodozás időszaka van most és az, hogy a meleg szobából csodáljunk rá a bennünket körülvevő kert, természet szépségeire.
Holdgyöngy üzenete…
Sok szeretett boldogsagban legyen rèszed ez evben is!
Orsi üzenete…
Minden teljesüljön, amit eltervezel :) legyen hozzá erőd, egészséged, kedved :)
Tell üzenete…
Te jó ég, őszapók csimpaszkodnak vagy nyolcan a két cinkegolyón? Nagyon bejöhet nekik :) Nektek is erőt és sok szép növényt az új évre!
Juhmeli üzenete…
Köszönjük a jókívánságokat!