Elolvadtunk és minden megy tovább, mintha nem is lett volna dunyhánk.

És a kertem nevében köszönöm a csapadékot, mert már nagyon hiányzott a vetésemnek, az új ültetésű évelőágynak, és a tél alá vetett fokhagymámnak, máknak.






Mára már nyoma sincs a hónak, ha egy icipicit szárad, kimegyek folytatni a metszést és megkapálom a fokhagymát. Mert hétvégén nem nyitok se classroomot, se krétát, se gmailt, se messengert, se teams-t, se semmit, ahol több, mint háromszáz gyerekkel tartom a kapcsolatot és így többszáz üzenet, értékelnivaló feladat, segítséget kérő tanuló vár rám. De persze kit is akarok átverni....


Unatkozni akarok, mert az agyam a szememen keresztül akar nap, mint nap kitüremkedni!


És csendet is, mert már nem hallok és nem látok!


Csak öt percet, de az nappal legyen!


Mert éjszaka, a lista kiabál a fejemben, igaz, nem azt, hogy "hulye majom"!


Azt hiszem szerencsés vagyok, hogy csak ez a két kívánságom van magamnak.









Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Kívánom, hogy így legyen. Itt mára is fagyott.Jó kertészkedést testednek, lelkednek Melinda!
Marika üzenete…
Micsoda téli táj! Remélem, a virágzó gyümölcsfák azért túlélték, lesz valamennyi gyümölcs is.
Olyan jó, hogy lehet már "kapirgálni" a kertben.
Az iskolai feladat egyáltalán nem könnyű egyik félnek sem, de le a kalappal, nagyon ügyesen és gyorsan megoldottátok. Kitartást,kellemes, szép napokat kívánok!
Marika
kovtama üzenete…
Én csak azt nem tudom, hogy van e ennek értelme vagy reális valósága, ennek az online tanulásnak? Mennyire játszik bele az év végi jegyekbe, mit fognak értékelni a tanárok? A házi feladatokat, ki mennyire aktív? A gyerekkel is nehéz, mert belefáradt abba, hogy nem találkozhat a barátokkal, itthon ül(ünk)csak a kert van. Hiányoznak a haverok, még a tanárok is, az iskola. (ezt is megértük) Egyre kevesebb a motiváció.Legalább a kert van és kimehetünk. Ezek költői kérdések voltak, ne válaszolj.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, köszönöm a biztatást. A szombat ment a lecsóba, de vasárnapra összeszedtem magam, meg a bandát.

Marika, nálunk nem volt fagy, amíg esett a hó, úgyhogy bizakodó vagyok a gyümölcsök miatt. Minden úgy virágzott tovább a hó alatt, mint annak előtte. És újra itt a tavasz! Mehetek ki játszani.

Tamara, nem a számonkérés a lényeg! Sőt! Majd kialakul, év végéig még két hónap, ne aggódj! Hi-hi, hiányzunk! Igen több felől is hallottam, ezért sem baj, ha egy picit haladgatunk a tanulással, és az online órákon az egész osztály együtt lehet egy picikét. Röhöghetnek, tanulhatnak... Fel a fejjel!