Nem ez az első ilyen márciusi kép és gondolom nem is az utolsó

..., de ilyen gyönyörűen furcsát még sosem láttam. Szikrázó napsütésben érkeztek a hóviharok, majd legyőzték a napot. Innen bentről figyelve csodaszép volt. A hó még mindig esik, és még mindig vízszintesen. A kismadarak alig bírnak elrepülni az etetőig. Rengetegen és igen változatos összetételben ropogtatják a szotyolát. Ma a szokásos, cinke, veréb kombó mellett megint többször benéztek a tengelicek, a zöldikék, a csízek és az erdei pintyek már el sem mennek. Láttam ázott vörösbegyet, rozsdafarkút, fekete rigót kutatni az avarban, szegény kis rovarevők és megjelent egy szarka is. 
A mókik is nagyon élvezték, azt hiszem idén télen nem volt hó, így a tavaszinak is nagyon tudtak örülni. Tegnap kétszer is felöltöztek, majd félóra volt, hogy kimenjenek, és hóembert építettek, hógolyóztak, fetrengtek addig, míg pirosra fagyva be nem csalogattam őket. A ruhájuk még meg sem száradt a radiátoron már mentek volna ki újra és újra.

Így kezdtük a tavaszt.

 Metszési hulladékból koszorúkat fontunk.

 Százszorszépből szintén.

 Vasárnap.
A fiúk a homokban dolgoztak.
Egész nap.

Kedd.
A fiúk a hóban dolgoznának.
Egész nap.

 Gyerünk Kati, gurítsd!

Én bent, ők kint.



Már a juharok is kezdenek kihajtani.
Szeretem ezeket a bíbor magnólia virágokat a narancsban pompázó juharlevelekkel.

Rózsakert a betakarózott nárciszokkal.

Kiserdő. 
A juharom mindig szép. 
Csupaszon is, akkor is, amikor eső után a cseppek, mint apró drágakövek függeszkednek rajta, havasan is, mikor fehér kontúrt kapnak az ágai.

Ahogy esik, úgy olvad is. 

Már  nem is rémlik, hogy két napja ilyen volt.

Kajszi.

Ilyent még nem láttam. Így behavazódva a magnóliánk.
  Ő a 'Susan' és jól bírja.

Közben persze home office. Megkezdődtek az online biológia órák is.
Lassan, de biztosan megőrülök.







Megjegyzések

Marika üzenete…
Nálatok sokkal előrébb van a tavasz. Szép a kert, ez a hóesés már talán nem hiányzott, de a gyerekek úgy látom, nagyon élvezték. Vajon a kajszi túléli ezt a "megpróbáltatást"? Az iskolai munkádhoz erőt és kitartást kívánok. Nem könnyű feladat.
A magnólián (nálunk) még csak egy-két pattanó bimbó van, így talán a kemény fagy nem tett kárt benne. Bennünket most elkerült a hóesés, de hideg volt/van, s erősen fújt a szél is.
Marika
Juhmeli üzenete…
Marika, köszönöm a kedves szavakat, küldöm a tavaszt hozzád is. Mindjárt kertészkedhetünk!:)