Hát kezdődik

Nem az első, újonnan vásárolt, magokkal megtömött, friss, zörgős tasakokkal, hanem a napsütéssel és az állandóan csicsergő madarakkal. Az említett magok ugyanis csak csíráztatásra és fogyasztásra kerülnek a tányérokra itthon és az iskolában, földet viszont nem fognak látni. Ez az egyik új kísérletem az idei évre.
Egyébként pedig a kényszer szünidőmet kihasználva, tegnap belevágtam az idei kerti szezonba. Az óriásira nőtt, de már alig termő jostabokrokat és a tavaly részben megfiatalított őszibarackokat vettem kezelésbe. Tudom, hogy még tél van, és hiába ordítják a cinegék teli torokból, hogy nyitnikék, odébb még a tavasz. Arra viszont pont jó az idő, hogy rendbetegyem a veteményest, ahol védelmet adva a zöldségeimnek, őrként állnak az ősszel fejlődött kétméteres gazak elszáradt maradványai. A gazerdő és tyúkhúrtengerben szedhető a kelbimbó, a zeller, a sárgarépa, a madárbegysaláta, a mángold és a zöldhagyma. Az enyhe telet szépen átvészelte a későn duggatott fokhagyma és az őszi mák meg a spenót is.


A fák is éledeznek. Virágban a mogyorók és a tiszafák, de készülődnek már a tuják és a fenyők is.  Mára is vannak terveim. Felteszem az ebédhez a gulyáslevest, beteszem a mosást, piszkálom egy kicsit a mókikat, majd megyek ki játszani, ha már lesz ereje a napnak és folytatom a rendrakást. Vagy nekiállunk a kibontott ablakok újrahasznosításának és elkezdjük az üvegházat. Vagy ágat darálunk. Vagy, ki tudja, hosszú a lista.:)





Rókabiztos napozóhely.


Megjegyzések

mancoka kertje üzenete…
Nagyon hiányztál már! Csak nem kovid miatt voltál kényszerszabadságon?
Látom, nem fogtok unatkozni, lesz miben válogatni. Egy kertre soha nem mondhatjuk, hogy minden rendben van. Jó munkát, jó kertészkedést nektek!
Juhmeli üzenete…
Mancoka, ti is hiányoztatok, kedves blogszomszédom. Nem covid, csak gyerekkel kellett itthon lennem, mert nem volt ovi. Nem is gondoltam, hogy ennyire jól fog esni kint matatni egy kicsit, de most érzem, hogy újra rákattantam.
Holdgyöngy üzenete…
Hiányoltalak, a Mókikat, a kertet.Igen, ez a napsütés pezsdití az ember vérét.Ma néztem a varázsmogyorót virágozni kezd, akkor pedig
Közeledik a tavasz! Megfigyelés.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, remélem igazad lesz, eddig szép napjaink voltak, jó lenne ha maradnának. Kibírnám.:)