A több száz kedvenc növényem közül mostanában bennük gyönyörködöm:
a hortenzia
a salátatornyok
a kasvirág
a kúpvirág
ketten együtt
a szeder
Nem növény, de tegnap este találtam:
a kedvenc munkatársaim egyike
szép ajándék egy szajkótól
Lelőhelyük:
Bár aludni még nem tudok, már nem is fáj annyira az a púp.:)
a hortenzia
a salátatornyok
a kasvirág
a kúpvirág
ketten együtt
a szeder
Nem növény, de tegnap este találtam:
a kedvenc munkatársaim egyike
szép ajándék egy szajkótól
Lelőhelyük:
Bár aludni még nem tudok, már nem is fáj annyira az a púp.:)
Megjegyzések
csakBea: Tavaly dülöngéltek, mert akkor vetettem őket. Ezek a tavalyi tövek (velünk költöztek) és nagyon bokrosak, erős szárakkal, úgyhogy egyelőre nem kell kitámasztani őket. Én a margarétákszárát néhány elágazó kis bottal támasztottam meg, úgyhogy nem is látszik.
Tavalyelőtt kaptam, elültettem, tavaly szépen kinőtt magától két helyen is, és én azt hittem, hogy ez már mindig így lesz. Az idén meg se híre se hamva...
Amúgy egy ideje már nem volt módom netezgetni, most próbálom behozni a lemaradást. Szép a kerted, nagyon klassz dolog, hogy minden kaját megtermelsz! Remélem sikerül úrrá lenned a bogárügyeken is!:)
A timsót gazdaboltban lehet kapni, én úgy olvastam, hogy 5 liter vízbe 1 csapott evőkanál kell, de talán rá is van írva.
Én még nem csináltam, de fogom, legalább egy bokornál kipróbálom jövőre. Akkor majd beszámolok, hogy megnyuvadt-e a bokor (nem szeretném), vagy túlélte és kék lett.
Nem lehet, hogy lelkesen kigazoltad a palántáit a kúpvirágnak?:)
Nálam már a kelbimbók között is az nő. Megteheti, mert alig van időm gazolni. Mindent hagyok nőni, ami tetszik, még a füveket is, hacsak nincsenek nagyon útban.:)
Szép képeket hoztál! :)
A szeder nálatok már tényleg érik? A vad változata még csak most virágzik mifelénk... A termésre általában augusztusig kell várnunk, de cserébe még szeptember végén, októberben is szedhető...
Érdekel a receptetek likőr ügyben, bár minden megoldás érdekel, 20 m hosszú és 2,5 m magas a szedersövény.:)
Ezután 2-3 hét, majd szűrőpapíron átszűrve víztiszta, mélybordó lé lesz belőle, amit már csak érlelni kell meleg helyen 1-2 évig. :) Na ezt kivárni ellenben tényleg komoly művészet. :) Tavaly készült kökény- és narancslikőr is.
Persze az alkoholban kiázott gyümölcs is jó finom süteménytölteléknek, vagy csak úgy magában felnőttcsemegének.
Jól tippeled, mi a Visegrádi hg. tetején vagyunk, ami túl azon, hogy északabbra van tőletek még feljebb is. :)