Befagyott tervek

Tíz nap után végre kisütött a nap. Először csak szégyenlősen kukucskált ki egy-egy pillanatra a felhők közül, mint Kaci szokott idegenekre a lábszáram mögül, de aztán elfeledett, könnyfakasztó és orrcsiklandozó  erősséggel ragyogta be a tájat. Amíg ez meg nem történt, nem éreztem hiányát. Remekül elvoltam, a borongós, párás időben is. Sőt egy ideje titkon már vártam is a begubózásra késztető késő őszi időt.  Most mégis örültem. Megteltem kinti tervekkel, feladatokkal. A virágok és a macskák is élvezték a napfürdőzést. Meg a kertész is. A szederpofontól sajgó szájától tekintsünk el.


 Kép tegnap előttről:

 Kép tegnapról (a gyönyörű erdeifenyők kölcsönben vannak, a krizantémokkal együtt Jobbraszomszéd néni tulajdonát képezik, de a mi kerünk hátterét szolgáltatják)
  Azért értékelem  ám a különbséget!
Erre ma kinézek és ez fogad:
Ilyen fehérek idén még nem voltunk. De lehet, hogy a nap ma is kisüt. És folytatódhat  a történet.

Most 9:00-kor még a Kékestetőn is melegebb van, de a nap már süt :)

Megjegyzések

Nyözö üzenete…
A völgyekben általában lassabban melegszik vissza, főként mert lent jól megül a hideg levegő, másrészt meg sokszor a domborzat is bekavar ilyen alacsonyabb napállásokkor... De kitartás, még kb. három hét és elkezdenek hosszabbodni a nappalok. :)

Péntek-szombaton csodaszép zúzmarás volt nálunk is, de aztán vasárnap megjött a szél, kisütött a nap és vége lett a kandírozott erdő hangulatnak. Maradtak a kopár fák mindenfelé.

Tegnap nálunk is szép verőfény volt valószínűleg, mert este erősen világítottak az akkus-ledes kerti lámpák... De most szép sűrű köd üli meg a hegyet, ha helyesek az információim. :)
Juhmeli üzenete…
Persze, hogy bekavar a domborzat, illetve annak hiánya:) Ami nálunk van, illetve nincs. Mármint domb. Bár számíthatnak az 1-2 kilométerre lévő Tenkes lankás dombocskái is.
Csak megnéztem néhány időjárás oldal Magyarország térképén nagyvonalúan jelzett hőmérséklet értékeket. És megállapítottam, hogy nálunk írják a leghidegebbet.

A nap már nálunk sem süt, sőt fagy is rendesen.
Nyözö üzenete…
Hát igen... Mindeközben a köd felett ott a verőfény. :( 500-600m környékén van a ködhatár. Felette jelenleg 6-7 fokos melegekkel, alatta fagypont körül... Nálunk még minden tiszta zúzmara.
Nyözö üzenete…
Látod, a befagyott tervek kiolvadtak... Mi meg töprenghetünk lassan, hogy mit kezdünk a törpe hóemberépíthetnékével... :)
Juhmeli üzenete…
Kár, hogy a hernyóim is kiolvadtak a tervekkel együtt.
Esetleg madáretető építhetnékké kell alakítani:) Én már guberálom hozzá a "szemetet" az udvarban.