A kék leves

Aki látta Bridget Jones-ot spárgakrémlevest főzni az nem lepődik meg, bár itt kicsit más az alaphelyzet. Nálunk a szín nem a műanyag kötözőzsinórból oldódott ki,  attól még a fogyaszthatóságot kísérő érzések igen nagy hasonlóságot mutattak. Ferinek megígértem, hogy ne fényképezem le. OK. De attól még leírom kalandomat a fekete sárgarépával, ami egyébként nem is fekete, hanem gyönyörű lila és a belsejéből tényleg a sárgarépáktól megszokott színvilág köszön vissza. Már csak ez a fajta maradt a veteményesben. Márciusban, mikor elvetettem, savanyításra szántam sok más finomsággal együtt. Hát idén a savanyítás elmaradt, a répa megmaradt. Főztem már belőle nyáron is, de nem zöldséges húsgombóclevest. Nagyon finom lett, a macskák értékelik az ilyesmit, mert annyira bizarr volt a kék húsgombóckák között tolakodó kék csigatészták látványa a kék lében, hogy bár tényleg húsleves ízű volt, úgy döntöttünk ezt még vödörrel a fejünkön sem esszük meg. Ja, a répa persze kisárgult közben, de ezen már senki nem lepődött meg. Vajon savanyításkor is hasonlóan viselkedik? 

Mi nem vagyunk nyers répa fogyasztók, úgyhogy jövőre kihagyom a repertoárból egészen addig, míg kedvünk nem szottyan egy tál kék levesre.


Megjegyzések

BoGyo üzenete…
Nem semmi!! Még nem ettem/ láttam ilyen répát. Nincs valami trükk, amivel el lehet kerülni a bekékülést? Áztatni vagy akármi? Vagy ez főként csak úgy rágcsálásra van és a látvány miatt?
Otthon Művek üzenete…
Hát, hogy a klasszikusnál maradjunk, szerintem is kevés kék étel van. Amit én nem is bánok, bár fene tudja.... Mr.Darcyval azért más lehet...
csakBea üzenete…
Érdekes lehetett :) Mi volt az előző étel amit főztél belőle? Az teljesen normális színű volt?
Nyözö üzenete…
GOndolom kioldódott a répa külső részéből a színanyag a főzéskor ezzel mindent megfestett önmaga meg ugye kifakult. Tudja fene, biztos bizarr látvány lehetett de esetleg este, gyertyafénynél... :) Szóval biztosan úgy próbáltam volna megkóstoltatni valakivel, hogy nem látja a színét.
Vagy tehetsz bele jó sok E-betűs ételszínezéket hátha barnán, zölden, stb. már megennéd, cserébe pár rákkeltő anyagért. :)
Juhmeli üzenete…
A nyári, zsenge próbarépák ragukba, gulyásokba kerültek rendes színű testvéreikkel hígítva, így esélyük sem volt meghökkenteni minket. Dísznek szépek, meg nyersen fogyaszthatók, de nálunk erre a feladatra senki sem áldozza fel magát.:)