Finom arcok

Borsos dió ízű körséta a kertben.
A hernyók és a vakond még több, mint aktívak. De a rukola, a sóska,  a káposzta még hajt. Innen onnan előbújik a rendetlen kertész felmagzott salátáinak elszórt magjaiból kikelő bátor utódkompánia és az ágyásokban felejtett hagymák is újra mutogatják zöld csövecskéiket. 

                       Rukola                                   Díszkáposzta, leveles kel                          Bimbós kel


A kút mellett pedig szégyenlős arcocskát találtam.
Ma nem látszott, hogy tél van.
Portyázó mókusok.
Jaj! Kiegészítés: Már több alkalommal elfelejtettem leírni, hogy a tavaszra tervezett barackfa átültetéseket hirtelen felindulásból a múlt hétvégén megejtettük. Remélem nem haragszanak meg, hogy a góré védelméből kiültettük őket a pusztába.  A klíma fagyosabb lesz, de ha azt kibírják, akkor nőhetnek, több lesz a hely. A gond csak annyi volt, hogy még az életben nem láttam, hogy egy kajszi fa mekkorára tud nőni, ezért nagyon közel kerültek a fő közlekedési útvonalhoz. Aztán nyár végén szembesültem méreteivel, mikor a szembeszomszédéknál elkezdtek sárgulni a barackok az előkertben álló fán. A veteményes melletti hatméteres sáv elég lesz nekik, ott már úgyis van egy tesójuk. Alattuk meg jövőre tököt és krumplit fogok termelni.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Cuki mókusok :) Várják már a télapót?
(Mi azon röhögtünk a kicsivel, hogy szegénynek elakad a szánkója, és ideje lesz a "Hull a pelyhes" helyett valami új dalt kitalálniuk a dalkitalálónak)
Juhmeli üzenete…
Hááááát! Kaci még biztos nem, de Peti sem nagyon érdeklődik. Talán jövőre már jobban tudják, mi a dörgés. Új éneket a kicsid is biztos tud költeni. Valami tavaszias Mikulásost.
csakBea üzenete…
Peti már óvodás nem? Régen ilyenkor már ezerrel nyomattuk a Mikulásos dolgokat, persze azóta lehet, hogy már változtak a dolgok.
Juhmeli üzenete…
Készültek az oviban is, mi is itthon, de Peti nem hagyja magát kizökkenteni:) Bár tegnap nagyon örült a Mikulásnak, mikor este, szakadó esőben megjelent. Szerintem még nem nagyon érti, csak azt hogy most dögivel van édesség. És mindegy, hogy rossz volt, vagy jó.:)