Újabb lista

Olyan sok dolog történik. Na nem, eső az egy csepp sem esett, csak nézegetjük a felhőket, amik Horvátországból jönnek, aztán valahogy sosem érnek ide, de ezen kívül tényleg sokra jutottunk. 
Először is nagyot léptünk előre a locsolótömlő-szerelés ügyében. Eldöntöttük, hogy locsolni fogunk, mert a március első felében bevetett ágyásokat lassan felveri a gaz, de kapálni nem lehet, mert nem látszanak a sorok, csak a hagymáé és a borsóé, mert azok kibújtak. Mivel nem tudunk még szivattyút venni, kénytelenek vagyunk vezetékesről locsolni. Többféle adapterrel is próbálkoztunk, de mindig eresztett a két cső toldásánál, mert a veteményes locsolásához nem elég a húszméteres tömlő. Aztán végre szert tettünk egy ígéretes toldóelemre, de mint kiderült sikerült az egyetlen hibásat elhozni a boltból a sok közül, amit újabb körrel kicseréltünk egy hétvégényi várakozás után, és nem mondom, hogy szivárgásmentesen, de locsolásra alkalmassá lett a tömlő. 
Aztán Feri felszedte a téglaplaccot és hátratalicskázta a korábbi kupachoz mind a kettőszáznegyvenhét darabot. Ezután elegyengette, feltöltögette a téglák helyén maradt lyukat, a maradék tarackkal benőtt homokot megint csak talicskázta a telek hátsó részébe. Összegyűjtöttük az udvar minden részén fellelhető  törmelék kupacokat, felvágtuk a maradék metszési hulladékot is gyújtósnak, ládákba szortírozva. Füvet is nyírtunk. Kezd egész pofásan kinézni az első ötszáz négyzetméter. Sőt, megint rendet raktunk a góré előtt.

Aztán nem bírtam ki és kiástam egy spárgát, hogy megnézzem élnek-e még, de szerencsére nem fagytak meg, sőt már  át is törték a cserepesre száradt gazos ágyásuk földjét a vékony kis sípjaik. Nem mertem kapálni, mert nem tudtam pontosan hol vannak a tövek. Most majd kapnak szép új ágyást, költöznek a veteményesbe. Meggondoltam magam:). Megint.

Még mindig költöznek a növények a Nagy évelőágyba. Ma végre elődugta az orrát a liliom, gyorsan ki is ástam és jött a meglepetés. A tavalyi szárának föld alatti részén úgy csüngtek az új hagymácskák, mint szőlőfürtön a szemek. Ezek szerint gyorsan szaporodik, amit nem gondoltam volna, persze hogy az ifjoncok mikor virágoznak, azt nem tudni.


Az előkertet pedig beborította a gyöngyvirág, de bimbós már az eper is. 

Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Melinda, ha kidugják a leveleiket pl. a tulipán, nárcisz kiáshatom őket, vagy jegyezzem meg hol voltak, s majd ha elvirágoztak tegyük át új helyre? Sokat eltaposunk, mert nem figyelünk a "veteményeskertnél", s mindnefelé a hátsó kertben bújnak elő, sajnálom őket. Szép ünnepet nektek!
csakBea üzenete…
Haladtok, haladtok... Milyen jó hogy ennyi tégla van elfekvőben, biztosan meg lesz a helye a megfelelő időben. Nálunk is volt egy csomó tégla eldugva itt-ott, abból lett a zöldségágyás széle.

Hogy álltok az esővel? Nálunk pénteken is esett, és ha jól hallom, most is (permeteztem, naná, hogy esik).
Juhmeli üzenete…
@Holdgyöngy: Amik annyira útban vannak, hogy taposni kell, vagy nem lehet tőlük füvet nyírni, azokat kiásnám és átültetném őket. Valószínűleg hamar elhervadnak és jövőre nem fognak virágozni, de kiheverik. Ha nincsenek nagyon útban, akkor nemcsak a virágzást, de a hervadást is megvárnám és csak akkor szedném ki őket, ősszel pedig végleges helyre ültetném őket. Csak ne felejtsd megjelölni őket.

@Bea: Mi kocsit mostunk:) Esett is tegnap, nem tudni mennyi, mert nem voltunk itthon, de ránézésre elég lesz arra, hogy a talaj kiszáradt teteje visszanyerje a kondiját és megkezdődjön az apró magok csírázása.
Holdgyöngy üzenete…
Van amit kiástunk, van ami maradt. A nárciszokon nincs bimbó, csak levelek, gondolom ezek tavaly korán lettek lefűnyírózva. Közben találtunk eperleveleket, bejelöltük. Lehet a tulipánok is úgy jártak, nem látok bimbókat rajtuk. Na, ma elkészültek az első ágyásaink, majd kiderül mire megyünk velük.