Ma leszedtem szinte minden fagyérzékeny, fogyasztásra alkalmas terményt a veteményesben. Zöldparadicsomot lekvárnak, rózsaszínt-narancssárgát utóérni, paprikákat enni is, bazsalikomot pesztóhoz, és magnak is, valamint a kis sonkatököket, mert azt olvastam valahol, hogy fagyérzékenyek a termései. Lesz lecsó és csalamádé is.
Ezzel a szép, érett sonkatökkel pedig a nano-versenyzést szeretném folytatni.
Mondtam én.
Minden nap szüret.
Megjegyzések
A nanotökhöz gratula, viszi a prímet! Így már esélyem sincs a másfél tictac-nyi koktélparadicsomommal... :-))))))))
Meli, ha nem bántalak meg, hozd nyilvánosságra a zöldparadicsom felhasználásának eredményeit! Rengeteg van a kertben és nem tudom, mi legyen vele.
A tök-kategóriában lehet nyerő vagyok, de a paradicsom az Hobbikertész és közted dől el szerintem:)
@Holdgyöngy: Nekem is nagyon tetszik, ki is raktam a ládát a tökös- és almáskosár mellé. Ha kell valami, csak legurulok a lépcsőn:)
@BoGyo: Köszi a dicséretet. Nálam nagy termések még nem voltak, talán lesz szép nagy laskatököm, de az még szárán van.
@Hédi: Nem volt (időkép szerint 3 fok volt a legkevesebb), de nem mertem kockáztatni, mert múlt ősszel rögtön az első bejósolt fagy megtette hatását, bár akkor is leszüreteltem előtte mindent.
Tavaly készítettem zöldparadicsom lekvárt, de csak frissen kóstoltuk, ami kimaradt az üvegekből, a többit sikerült megromlasztani. A friss lekvár finom volt, egzotikus gyümölcsre emlékeztetett egy kis fügés beütéssel.
A recept innen volt, idén is ezzel próbálkozom:
http://gabojszakonyhaja.blogspot.hu/2008/10/zldparadicsom-lekvr.html