Véget ért a téli álom

026Kezdek ébredezni. 
Kankalin virít a konyhában. Erős rózsaszín, sárga középpel. Már majdnem szeretek mosogatni. De csak majdnem.
Egyébként az enyhe idő miatt nem is volt mély az álom, mert a hidegágy salátáinak és a veteményes ágyásait (is) beborító tyúkhúrnak szolgáltatásait rendszeresen élvezhettük. Ma került sor, én vétkem, az őszi telepítésű gyümölcsfák oltáshelyének fedésére, földdel való felkupacolására. A rózsákat és a hároméveseket viszont nem kényeztettük. Eddig még nem voltak hótakaró nélküli nagy hidegek. Csak hótakarós hidegek vagy nem hótakarós hűvösek. 
Rajzoltam új vázlatot a telekről (Tervek, rajzok oldal). Megírtam nagyjából a veteményes lakóinak múlt évi sikereit, kudarcait (Számok oldal).
A bűnözést is megkezdtem, mert a kankalin vásárláson kívül már a magvásárlásba is belefogtam, hamarosan úgyse jutok ki a kerítésen kívülre sem. Persze mindezt úgy, hogy az itthon lévőket még nem csemegéztem át, csak emlékezetből dolgoztam. A jól bevált fajtákból és újabbakból egyaránt válogattam. Csupa olyat, amiről tudom, hogy nincsen itthon. A jelenlegi lista csak töredéke az összesnek, de a borsón és dughagymán kívül minden szabadföldbe-, és palántázóedénybe valót beszereztem (Listatöredék a Számok oldalon). Vagyis a vásárlásnak józan ész szerint vége. Persze nem. Még paprikából van hiányosságom, de messze még a március. Csak földet felejtettem el venni a magvetéshez, pedig a vakondok már serényen dolgoznak ez ügy érdekében is.
Egyelőre csak levendulát szeretnék vetni, kipróbálni a saját magok életképességét, hogy folytathassam a sövényt a veteményes főutcáján.

Szóval kezdődik. Igaz még csak elméletben.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Már hiányoztál.
Juhmeli üzenete…
@Bea: Talán most már beindul a kertmotorom.:)
Dominika üzenete…
Ennyi lett volna csak a téli álom? Én már kezdek lemerülni, nagyon várom a tavaszt.
Petra üzenete…
Látom, te is be vagy zsongva, rendesen. De hát aki a kertet szereti, az rossz ember nem lehet.
Juhmeli üzenete…
@Dominika: Talán a vizsgák után feltöltődhetsz, még a tavasz előtt, télen is süthet a nap. És télen iszunk forró csokit, és gyújtunk mécseseket... Már csak egy hét. Drukkolok!

Tudod mi azért kelünk már most ki a téli álomból, mert előre kell tervezni, a levendula hónapja a január.:)
Juhmeli üzenete…
@Petra: Hát, én is szeretek gyűjtögetni, de nekünk feleakkora a helyünk, és sok gyümölcsfát tettünk, meg a veteményes is évről évre nagyobb helyet foglal. Szóval majd nálad bepótolom, ami nálam elmaradt.:)
BoGyo üzenete…
Ó, de jó kis magokat szereztél! Sok sikert hozzájuk!!
Juhmeli üzenete…
@BoGyo: Remélem jól fognak muzsikálni, főleg a Provence-i muskotály sütőtökre vagyok kíváncsi. Nyammm.