Úgy örülök, hogy a kapa és a gereblye ázik.

Mert tegnap kétszer is megpróbáltam létrehozni egy őszi ágyást a néhai mák helyén. Szeretnék bele vetni salátákat, retket és káposztát is palántáznék. Meg verbénát. Meg árvalányhajat. Félő, hogy az utóbbi kettő a nagy téli "elfelejtek locsolni", illetve a "majd később megyek locsolni, csak még ezt befejezem" kertészhez  egyáltalán nem illő hozzáállásom miatt kinyuvvadnának a szuterénban, amíg rájuk kerül a sor. A föld viszont a műveletet megelőző kis eső után se lett művelésre alkalmas. Aztán délután újra esett, kicsit többet, így este tettem egy újabb kísérletet. Ezek után már majdnem kész lett a pár sornyi, négy méter hosszú terület, de elmentem egy kis epervadászatra pihenésképpen, nehogy a tüdőm valahogy mégis kipréselje magát a torkomon át a szívemet beelőzve. Azóta a pulcsi, amit tök felesleges volt kivinni, a kapával és a gereblyével karöltve ázik a leendő retekföldön. 
Úgy örülök neki. Végre! Már csak a tavasszal előrelátóan megvásárolt magok helyett kellene újakat szerezni, mert nem találom őket.

Megjegyzések

BoGyo üzenete…
Örülök, hogy felétek is volt eső! Nálunk is volt egy kicsit. Nem túl sok, de egy kicsit felfrissült minden.
A retket és a salit még ez évi evésre veted vagy ez a tél alá vetés?
Köszi%)
Zzev üzenete…
Aham ismerem ezt a mag nem találást. Aztán ha majd veszel újakat akkor az első fiókban lesznek amit haza érve kihúzol.
Ági üzenete…
Meli, mintha csak rólam írtad volna! Pont a néhai mákra vetnék spenótot ma, eprészet helyett szedrészek, és a kertben nekem a gereblye és a fél éve elveszettnek hitt, és szombaton a krumplit fedő gaz alatt megtalált metszőolló ázik diszkréten.
mancoka kertje üzenete…
De ügyes vagy! Én még csak a tervezés szintjén állok. Igaz nálunk csak kicsinyke eső volt, csak a port verte el, de már ennek is nagyon tudok örülni. Jó munkát majd a felázott talajhoz! Addig előkerülnek a magok is, de legkésőbb a vásárlás után TUTI! Ezt tapasztalatból tudom.
HP üzenete…
Örülök, hogy nálatok is esett. A pulcsi az a plusz vízgyűjtő, az eső után ki kell csavarni. Valld be, hogy direkt felejtetted kint :)
Juhmeli üzenete…
@BoGyo: Még erre az évre vetem, a retkek egy hónap alatt kifejlőnek, a salátát meg enyhe télen is lehet szedni, csipegetni, a leveles kellel együtt.

@Mr. Pickles: Akkor még egyszer végighúzogatom a fiókokat, hátha. Délután érkezik a hiánypótlás...

@Ági: Akkor nem is rokon lelkek, hanem iker lelkek vagyunk.:)

@Mancoka: Küldök esőt felétek is, hogy az orgonáid beinduljanak. Magok még bujkálnak, szinte látom lelki szemeimmel, ahogy vihognak rajtam a retekes zacskók...

@HP: Most, hogy mondod. Legközelebb már le se tagadhatom.:)