A 3 éves Golden almafa termése.
Még mindig körteszüret.
Még mindig ugyanarról a fáról csak más fajtát.
Talán Bosc Kobac.
Kukacos almából idén is jók vagyunk.
De legalább már kezd érni.
Színesedik az évelőágy.
Az eperfa is gyönyörködhet bennük.
Szőlős-mozi.
Kötelező kilépő a kék száj.
Nyelv.
Bajusz.
Esetleg szakáll.
Megjegyzések
Sajnos kevés körtefát ültetünk, pedig milyen finom is a gyümölcse!
Szépen sárgul az eperfa lombja.
Meli, mit lehet kezdeni a zöld paradicsommal? Ott áll lábon a sok zöld pari, de szerintem ez már nem fog megérni. Leszedjem és hagyjam az asztalon, tegyem a hűtőbe, vagy menthetetlen és dobjam ki?
@Kriszti: Majd jövök vele!
@BoGyo: Vannak csúnya részei is, de majd azokon gondolkodom, hogyan lehet kicsinosítani.
@Petra: Nekünk volt három körtefa, mikor ideköltöztünk. Most tanuljuk, melyik micsoda, mikor érik, milyen ízű. De ültettünk is hármat. Gyanús, hogy abból kettő szerintem már volt itt is. Nem baj.:)
@Bea: És ezek még éretlen almák. De így kell.
A zöld paradicsomból én főztem lekvárt. Nem volt rossz ízű, valahogy mégsem fogyott el. De van aki megsüti, kirántja, savanyítja. És van, aki elteszi utóérni, karácsonyra jó lesz. Állítólag azt kell megnézni a teljesen zöldeknél, a felboncolt teszt-példányon, hogyha belül kezd színesedni és elég lédús, kocsonyás, akkor van esély a beérésre a hasonlóan nagy példányoknál. Amiken egy kis szín is van, azoknál még jobbak az esélyek. Ezeket papírba csomagolva, mint az almákat, egy rétegben tárolva, akár egy papírszatyorban (is)hagyjuk. És várunk. Sokat. Idén én is ezt szeretném kipróbálni, mert lekvárral nem bajlódom, megvan az összes tavalyról.
@Dominika: És itt még nem is látszik, hogy mennyire zárt a bunkijuk. Van bejárat, meg ablak is.
@HP: Köszönöm, nagyon örülünk neki. Kíváncsi vagyok jövőre tart-e szünetet a fa.