Madáretető

Már egy éve van a fejemben.Tavaly össze is gyűjtöttem hozzá minden szükséges anyagot. Régi seprűnyelet, ígéretes fakérget, szögeket, fadarabkákat, és kerek izét, amiből jópárat találtunk, de nem jöttünk rá mi lehetett a feladata, csak azt tudjuk, mi lett belőle. Így a tegnap délután világos, alvógyerekes fele intenzív semmittevéssel telt. Egy féltégla szolgáltatta munkapadon felfűrészeltem, összeszögeltem az alapanyagokat. Tetőácsoláshoz már lusta voltam, így a kúptető helyett laposat kapott, de semmi nincs kőbe vésve, még kikúposodhat, ha nagyon zavarna a japánjuharok közé felállított madárpagoda Feri szerint kissé japános formavilága. Télire, hogy ne fújjon át rajta a szél, néhány oldala kaphat fakéreg lambériát. Addig is szemmel tartjuk naplementében, reggeli fagyban.

Képjo 018 Képjo 025

Megjegyzések

SzilviaA üzenete…
De jó dolga van felétek a madaraknak :) Egyébként megnőttek a feketeretkek amik neked köszönhetik az életüket... és nekem a halálukat :) Most kb 5-6 cm átmérőjűek de azt hiszem nem is lesz idejük nagyobbra nőni :D
Juhmeli üzenete…
Örülök neki, hogy sikerült. Nálam is már lehet eszegetni őket, ahogy nőnek szelídül az ízük is. Ma is hozok fel egy csokorral. Mézzel jó a megfázásra. Állítólag.:)
Piszke a Birtokról üzenete…
Nálunk is ideje volna már... Britán pár hete csinált hasonló szép kis darabot, aztán a Fressnapfban járva láttam, hogy 14-19 ezerért árulnak ilyet :O
Juhmeli üzenete…
Ejha, biztos nemesfémből voltak a szögek.
Petra üzenete…
Ez nagyon klassz lett. Én még mindig csak a gondolatnál tartok:)

De kaját már tettem ki, három nap három helyre, azon dünnyögve, hogy miért is nem eszik hümmögve ezer madár már itt, hálától eltelt szívvel:)
Juhmeli üzenete…
Még nálunk sem fedezték fel az élelmet, pedig nagyon hangoskodnak a cinkék és az őszapók is. Remélem nem a szomszéd macskája fog beleköltözni.:)
Oliv Flower üzenete…
Igazán szép lett!
Nálunk csak egy pár vödrösnápolyis-vödör van kitéve. Odú-szerűen az oldalán kivágva és egy fa/drót ülőke vezet a hamihoz.
Nagyon szeretik a madarak.
Az itatóról sem szabad megfeledkezni, még télen sem.
Jó nekik egy nagyobb virágcserép-alátét, bele egy masszív faág, ill. egy használt teniszlabda, hogy be ne fagyjon teljesen a víz.
Húúúúú, ez hosszúra sikerült - de remélem hasznos, bárki is olvassa :):):)
KM
Juhmeli üzenete…
KM, köszi nagyon jó, hogy írtad. Körülnézek itatóügyben, mert emelvényre kell gondolom azt is tenni, de már jár az agyam.:)
Oliv Flower üzenete…
Nem szükséges; Ha a földre teszed, akkor nyílt terepre kell tenni, nehogy le tudják a maccsok vadászni a cincikéket :):):)
KM
Juhmeli üzenete…
KM, köszi. Már kitaláltam ,hogy lesz, bár a madarak még nem fedezték fel az élelmet. Ma teszek több helyre is, ha éhesek lesznek biztos megtalálják, tavaly is jöttek. Beszámolok róla, hogy mire jutottam.