Dolgozunk is

... lassan, és biztosan haladunk is, csak még nem látszik.

Először is be kell számolnom arról, hogy újabb segéddel bővült a kert. Kapálógépünk lett. Ami Murphy törvénye szerint most nem kapál, pedig a szervizből jött. Karburátor tisztításon és olajcserén volt a drága, de most a berántózsinórja akadt ki. Mivel hozzánemértésből mindkettőnknek jelese van, amihez ha hozzávesszük a kétbalkezünket és a lúzerfaktorunkat, legjobb döntésnek tűnt,  ha rá se nézünk, bár Feri még ma is úgy kelt fel, hogy majd felrobbant és apró cafatokra akarta szaggatni. 
Azért a krumpliföldem kész lett, és rögtön használatba is vettem. Még mindig a keszthelyi fajták kerültek a sorokba: Balatoni rózsa, White Lady és Démon. Ezeket a tavalyi termésből válogattam és tettem félre cipős dobozokban. Mikor télen hajtani kezdtek, világos helyre kerültek, hogy a csírák ne nyúljanak nagyon meg, így idén szép, vastag, fotoszintézisre képes hajtásokat neveltek.

Itt még minden heppi.

 Démonok.

Aztán kapáltunk még a virágos rétnek elképzelt négyzetben is, ahol égettük a rózsa és egyéb metszési hulladékot, amit nem tudtunk másra felhasználni. A mókik a tömörítés komoly feladatát önként vállalták magukra, miután a máglya összerogyott.

 Mostanra jól felkapálva várja a szulák megjelenését.

Előkészület történt a szeptemberben dugványozott fagyalvesszők új lakhelyének ügyében is. A telek teljes szélességében, a veteményest fogják határolni, ezért felástam a nyomvonalat, hogy a gép azután szépen megdolgozza a leendő sövény helyét. Na arra már nem került sor, de én végeztem a kétkezi részemmel. Illetve mégsem...

Aztán voltak még első alkalmak is, amiket jó megjegyezni, bár most éppen jég esik, ami annyira nem tölt el boldogsággal, de érdemes megjegyezni és Bálint is felébredt a nagy kopogásra, ami viszont már egyáltalán nem témába vágó.
Az első szénagyűjtés.

Az első gombaszüret.

Végre esett az eső, nem csak csepergett. Ezért lelkesen vetettem újra petrezselymet a márciusi ültetésre. Volt egy hónapja, hogy előbújjon. Pótoltam a kiszáradt répát, az elrágott brokkoli palántákat. Vetettem zöldbabnak valót és egy sor vegyes salátának valót. Cikóriát, kínai kelt és római salátát, sarkantyúkát. Ástam le tejfölös és pudingos poharakat tücsökcsapdának.

Ez lenne a répás, retkes, petrezselymes, salátás, hagymás.
 Elöl a lóbabok, utána a tavaszi vetésű borsók, majd a tél alá vetettek, amik már bimbósak.

Hát, még mindig sok dolog elmaradt, mert érkeztek új, vágyva vágyott növények, de egyelőre ennyi. Persze volt pihenés is.

 Ki így - 
 ki úgy.


A jeges-napsugaras záporok meg jönnek-mennek.

Megjegyzések

Dominika üzenete…
Minden gyönyörű nálatok!!!
Petra üzenete…
Mekkorát nőtt a legkisebb (is)!

Szépen haladtok, úgyhogy ne panaszkodj, vagy inkább dicsekedtél?:)

Milyen ültetésre váró növényeid vannak?
BoGyo üzenete…
Remélem nem okozott nagy kárt a jég!
Gyönyörű pozsgás a kertetek!!!
Holdgyöngy üzenete…
Azt a komoly tekintetet, s a másikat. Látom, új utat csináltatok, vagy én maradtam le róla? Itt csak szél fúj,s hideg van, de az elmúlt napok engem letepertek. Viszont előtte esett, kellett nálunk is a kertnek.
Röhögő üzenete…
Mindig ilyet akartam. Minden ilyet, amit csináltok. Keszthelyi vetőkrumplit, működő kapálógépet, gyönyörű paradicsom palántákat, olyan helyet teremteni, amit imádnak a gyerekek...stb. El is indult (csencsevaricsodak.blogspot.hu), de aztán az élet máshogy alakította és most nem csináljuk ezeket a dolgokat. Ezért minden bejegyzésedet magaménak érzem és mindig olyan, mintha egy kicsit a mi álmainkat is megvalósítanátok. Szeretem a stílusodat, a lelkesedésedet és a gyönyörű képeidet! Nagyon drukkolok, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy elterveztétek! :) Virág
Juhmeli üzenete…
Dominika, igen. Egész biztatóan alakul. Sőt, azóta már kaptunk esőt is rendesen, úgyhogy virulunk.:)
Juhmeli üzenete…
Petra, Bálint tényleg nagyon gyorsan nő, sajnos.:) De még mindig négy kerék meghajtású.

Félig vagyok elégedett. Örülök annak, ami kész, de tudom, hogy egy kicsit előrébb is tarthatnánk már, ha Murphy nem lenne.

Írok majd a növényekről is, nem titok.:) Feri újabb magnóliát szerzett, nagyvirágút. Meg még törpe kagylóciprust is, mert ami volt az egyre csúnyább lett. Igaz ezek már a helyükön vannak. Ültetésre várnak: atlaszcédrus, nutka hamisciprus, szamócamálna, fanyarka, két mogyorótanonc. Helyre került még egy fekete berkenye és egy aranyeső. Azt hiszem nem hagytam ki senkit.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, szerencsére sok kis rövid adagban jött, úgyhogy nem lett gond. Most még harsogóbb minden. Gondolhatod, ha már a jeges zápornak is örülök, milyen rég esett itt.:)
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, Kaci jól elfáradt, fél órát napozott a talicskában.:)

Az utat valamikor ősszel folytattam a kaszáló felé, csak sóderhiányban szenvedek, azért sem lett kész.

Nálunk is három napja tép a szél és hideg van. Jó, hogy nem kell kimozdulnom itthonról.
Juhmeli üzenete…
Virág, annyira sajnálom, a szívem facsarodik össze. Benéztem oda, jól nyomtátok, és milyen közel voltatok! Kívánom, hogy valóra válthasd te is az álmaidat! Kicsiket, nagyokat. Akárhogy is alakulnak a körülmények, a vágyak mindeközben. Addig pedig legalább a minden napi "hurkád" legyen meg.
Nyözö üzenete…
Hát Meli azt hiszem paradicsomi és burgonbyai állapotok ezek kéremszépen! :) Gondolj arra milyen holt unalom lenne az élet Murphy nélkül! Murphy a só, paprika, bors, erőspista az életünkben. :-)

Nálad legalább van mit kapálni, ásni. :) Szegény gépetek felénk sírva képzelné magát kismotornak, és huss menekülne messzire.

Köszönet a kedvews képriportért, szép húsvétot mindannyiotoknak!!
florentine üzenete…
hatalmas munkán vagy túl, le a kalappal!
Juhmeli üzenete…
Nyözö, szeretem az erőspistát, de nem mindenben.:) Nektek is szép ünnepeket, jó pihenést!
Juhmeli üzenete…
Florentine, igen. Az előkészületek mindig túl sokáig tartanak és nagyon nehéznek bizonyulnak. Sőt még látszatjuk sincs. Aztán varázsütésre végül minden a helyére kerül. Tegnap csakazértis nekiálltam kézzel porhanyósítani a sövény helyét. Elültetni ehhez képest a sövényt szó szerint csak egy pillanat műve volt.:)

Unknown üzenete…
Dehogynem látszik. Alakul szépen.
A segítségek is aktívak. Egy szavad sem lehet.
Juhmeli üzenete…
Nincs is. Ma végre én is dolgoztam a kertben és sokat haladtam is.:)