A karácsonyfa alatt talált kosár első rendeltetésszerű felhasználása:
A borsó a télen vetett rajnai törpe, ami nevét meghazudtolva egyébként méternél is magasabbra nőtt. Szépen ki is karóztam, aztán a viharok kicsit megdöntötték a sorokat. Éppen csak annyira, hogy ne lehessen róla normálisan szüretelni. Ez az első főzés lesz, eddig csak nassoltunk róla. És mire vége a rebarbara szezonjának, addigra szedni is megtanulom. Eddig próbáltam kitörni, csavarni, de nem ment. Pedig csak alul meg kell húzni óvatosan és magától elereszti a szárat. Remélem jövőre eszembe jut.
Megjegyzések
A rebarbarád napos helyen van? Az enyém kicsit árnyékban, de nem is megy semmire:)
További jó szüretet kívánok!
Rebarbara a palánkkerítés mellé került, olyan 11 órától már süti a nap.
Gyula, mi még csak ennyit szüreteltünk eddig a borsóról, de lesz bőven, ha minden igaz. Eperből idén kevés van, nem fejeztem be ősszel az átültetést.
BoGyo, köszönjük, remélem hamarosan a ti kosaratok is tele lesz.
Nagyon szép kosarad van, na és a benne lévő termény...
Micsoda rebarbara szárak! Tegnap a Lidliben volt ilyen csodás rebarbara 0,5 kg-ként csomagolva, kemény forintokat kértek érte.(( Tegnapelőtt sikerült a piacon nagyon szép és finom epret vásárolni - 6 kg-ot 450.-/kg áron - amiből eper-dzsemet készítettem egy jó kis testmozgás - fűnyírás - után. Sikerült egy nagyadag borsólevest is készíteni - saját /Rajnai t./ idei borsóból, finom lett.
Eper is terem, de az csak annyi, hogy kint egyszerre 8-10 szemet bekapunk frissitőként, szóval marad a piac nagyobb mennyisége beszerzésére.))
Rebarbarából idén talán még egyszer szedek és akkor lehet megint várakozni.
Borsó is rákezdi most már rendesen, meglesz az esti program minden este.
Jó borsózást!