Mai kosár

A karácsonyfa alatt talált kosár első rendeltetésszerű felhasználása:
A borsó a télen vetett rajnai törpe, ami nevét meghazudtolva egyébként méternél is magasabbra nőtt. Szépen ki is karóztam, aztán a viharok kicsit megdöntötték a sorokat. Éppen csak annyira, hogy ne lehessen róla normálisan szüretelni. Ez az első főzés lesz, eddig csak nassoltunk róla. És  mire vége a rebarbara szezonjának, addigra szedni is megtanulom. Eddig próbáltam kitörni, csavarni, de nem ment. Pedig csak alul meg kell húzni óvatosan és magától elereszti a szárat. Remélem jövőre eszembe jut.

Megjegyzések

Lizi üzenete…
Mi is tegnap borsólevest ettünk, bár elsóztam:)
A rebarbarád napos helyen van? Az enyém kicsit árnyékban, de nem is megy semmire:)
Lizi üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown üzenete…
Jó a borsóra az eső. Így a termés is. Nálunk is bő a termés. Az eperből is. Viszont a rebarbarám elfelejtett kihajtani.
További jó szüretet kívánok!
BoGyo üzenete…
Nagyon sok finomságot taralmaz ez a kosár! Jó étvágyat és további szép termést!
Juhmeli üzenete…
Lizi, nálunk is leves lett. Sótlan.:)

Rebarbara a palánkkerítés mellé került, olyan 11 órától már süti a nap.

Gyula, mi még csak ennyit szüreteltünk eddig a borsóról, de lesz bőven, ha minden igaz. Eperből idén kevés van, nem fejeztem be ősszel az átültetést.

BoGyo, köszönjük, remélem hamarosan a ti kosaratok is tele lesz.
Nyözö üzenete…
Látom Meli lassan felhagysz a nanokertészeti tanulmányokkal. :D Szép kis fogyasztói kosarad van :)
Juhmeli üzenete…
Nyözö, nanoból a petrezselyem jól sikerült, kitűnő az eredményem: fél szál sincs 4 vetésből, 3 fajtával próbálva, két helyen.
Andrea üzenete…
Meli!
Nagyon szép kosarad van, na és a benne lévő termény...
Micsoda rebarbara szárak! Tegnap a Lidliben volt ilyen csodás rebarbara 0,5 kg-ként csomagolva, kemény forintokat kértek érte.(( Tegnapelőtt sikerült a piacon nagyon szép és finom epret vásárolni - 6 kg-ot 450.-/kg áron - amiből eper-dzsemet készítettem egy jó kis testmozgás - fűnyírás - után. Sikerült egy nagyadag borsólevest is készíteni - saját /Rajnai t./ idei borsóból, finom lett.
Eper is terem, de az csak annyi, hogy kint egyszerre 8-10 szemet bekapunk frissitőként, szóval marad a piac nagyobb mennyisége beszerzésére.))
Juhmeli üzenete…
Andrea, nálunk most azért már lehet szedni epret rendesen, de dzsemet nem szoktam készíteni, hanem lefagyasztom, és sütikbe teszem, meg frissen készített dzsem, öntet lesz belőle, mert egyszerre 1-1 kg-ot lehet most szedni, aminek fele elfogy még aznap este.:)

Rebarbarából idén talán még egyszer szedek és akkor lehet megint várakozni.

Borsó is rákezdi most már rendesen, meglesz az esti program minden este.

Jó borsózást!