Jön az én időm

Nem titok, hogy kedvencem az ősz. 


Szőröstűl-bőröstül. 



Az időjárásával, a ruhatárával, a színeivel, az illatával, a hangjaival, ahogy lassan télbe fordul, dermed, fehéredik, csendesedik. 



Hagyományosan minden huszadikával  nekem már az ősz dübörög, sőt idén kicsit hamarabb. A mai, egész napos, csendes eső kopogtatása az ablakokon, a hátunkon, a benti halászlé illattal párosítva elsimítja a ráncokat a lelkemen és felmelegít a nyirkos ruhák alatt.







Ó, igen. 
Pocsolyázás szemerkélő esőben.
Elcsúszni szigorúan a tyúkudvarban megengedett, így talpig kacaszajoszan lehet tovább ugrándozni.





Megjegyzések

Jucus üzenete…
Igazán a kedvemre való ez a bejegyzésed, és hasonló képeket tettünk is fel, mert én is imádom az őszt, abszolút ugyanúgy érzek vele kapcsolatban, mint Te! Talán mert októberben születtem?
Aranyalma üzenete…
Nekem most rosszul esik ez a ramaty idő, pedig nekem is az ősz a kedvencem. Már alig várom, hogy szétkapjak egy-két ágyást, de nem bánnám, ha még vagy egy hónapig nem tudnék hozzá nyúlni az idő miatt.
Én még visszakérném egy kicsit a nyarat!!!!
Juhmeli üzenete…
Jucus, meglehet, vagy csak ezt érzed a legkomfortosabbnak. Bennem mindig a változás-változtatás, felfrissülés örömét hozza meg.
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, aha! Értem, én tavasszal voltam így, vártam, hogy kezdődjön, rengeteg terv, de valahogy nem pörgött a kertészmotor. Hosszú az ősz, bár az évelőknek kell idő, hogy megvessék a lábukat az új helyen a komolyabb hidegek előtt.
Aranyalma üzenete…
Tagadhatatlanul benne van az ősz a levegőben és nagy valószínűséggel azért tiltakozok ennyire az ellene, mert még nincs fánk és nem is tudjuk, hogy mikor fogjuk megvenni.. valszeg majd havonta veszünk egy adag fát ami jó vizes lesz, más választásunk nincs. brr..
A kertész kertjében is az őszi részeket szeretem a legjobban. Szinte átszivárog a képernyőn az a ködös, erdő illatú levegő amit annyira imádok benne.
Aranyalma üzenete…
MEg a meleg is későn jött. Még egy kicsit gondolkodok, biztos találok még egy pár kifogást, hogy miért kell még egy kis nyár:)
Unknown üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, ez a havonta-vizes-fa sajnos nagyon is ismerős nekünk, de azért eddig mindig sikerült túlélni. Nehezebb, ha előtte már hozzászokott az ember a jóhoz, a szárazhoz. Szeptemberre halogattuk, biztos rosszul tettük a vásárlást, de mindig volt más, aktuálisabb.

És, jön a meleg, a nagyon meleg, utána a simogató meleg, lehet élvezkedni, töltődni!;)