Közel a vég

Legalábbis tegnap késő délután ezt gondoltam legújabb kerti jógagyakorlatomat végezve a kis deodár cédrus mellett térden, földre hajtott fejjel,  gumicsizmámban összegabalyodott, begörcsölt lábujjakkal, halkan jajgatva, hangosan vihogva, kapaszkodva a bokor szárába, hogy kiimádkozzuk a helyéről és átiskolázzuk máshova. Az elmúlt két évben gyönyörűen fejlődött, de túl közel voltak a szomszédai, ezért kelt útra az egyik legkedvesebb növényem. Szeretem. Szerettem a földön kuporogva is, miközben a tűlevelek átbökték sűrű hajkoronám és kezelésbe vették a fejbőrömet is. A jajgatás és vihogás közben nem tudtam nem észrevenni a gyökerein és a körülötte kitermelt köbméter földben a fehér fonalakat. Bár már sötétedett, rögtön fény gyúlt tűlevél gyötörte koponyámban. Ezért volt a látványos növekedés! A mulcsrétegből a gombák szövedéke elérte a gyökereket, így lett segítsége a kis fenyőnek. Élőben,  a kertben még sosem voltam szemtanúja ennek a kapcsolatnak, és nagyon örültem neki. Az új helyre is a régi földből tettünk, hogy újraépíthessék barátságukat és tovább növekedjenek. Bár egy szimpla nem-döglik-bele-a-működésembe fejleménynek is örülni fogok.

Egyébként tényleg közel a vég. Lassan látom a végét a metszeni, nyírni, vágni valóknak. Az átültetésre viszont még nagyon sokan várakoznak. Az évelők, a palánták. Így unatkozni továbbra sem áll szándékunkban, de ha mégis, akkor lehet füvet nyírni, a homokozás, a labdajátékok és aprómókus üldözés mellett. Lehet a székben ücsörögni, amit most elfordítottunk az ellenkező irányba, hogy tyúkmozi helyett a magnóliavetítést nézzük.

 'Susan', mögötte 'Betty', mögötte nagyvirágú.

A végére egy kis csemege is jut, előbújt az első bátor spárgahajtás, már kukucskálnak a répasorokba szórt retek apró, szív alakú sziklevelei, és a mókik lehelete -a rendszeres metélőhagyma fogyasztás következtében- illatozik.


Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Hihetetlen, nálad minden olyan hamar indul.:) Üdv:Edina
Juhmeli üzenete…
Edina, meg is fog fagyni még néhány spárgahajtás, de ezt az egyet holnap befalom az ágyás mellett állva, így ünneplem az új szezont. Nektek jó időhöz szép termést, a sok munkához erőt, egészséget kívánok.
Névtelen üzenete…
Köszönöm! Ránk fér. :)Nektek a sok kertezés mellett, nyugodt házalakítós évet! De addig is, gyakran bepillantok Hozzád mi történik a házatok körül.:)
Névtelen üzenete…
Ès ...bizony már nálunk is kint van a spárga. :) Üdv : Edina