Férfi munka

Úgy tűnik, és ez hat év után bizton megállapítható, hogy nálunk az egynyári színekről Feri gondoskodik. Így alakult. Ő megveszi, elülteti, locsolgatja, etetgeti őket, sőt fagyok érkeztével az áttelelésről is megpróbál gondoskodni. Mostanra hasonszőrű, elkötelezett társakat is kapott a mókik személyében, akik szintén mennek vele, vásárolnak, elültetnek, esetleg kiásnak, locsolnak, taposnak, szimatolnak, gyönyörködnek a virágokban.

q Idén piros-fehér a választás, álló verbénával és illatos ternyével.

Színesedik a mókikert is.

A jól végzett munka utáni mustra.

Veteményeztek is, ki a vetés öröméért akármit, mindent, répát, borsót, salátát, hagymát, ki a menüt tervezgetve, fokhagymát a pirítóshoz.

Matyi krumplit kapál, ki a földből.

Ez is színes, és férfimunka is. Feri tegnap elkotlott, szorgalmasan nézegeti a páratartalmat, és forgatja a tojásokat, a naptárba pedig feljegyezte a kelés időpontját, ami úgy néz ki, hogy a kiskacsák születésével egy napra került. A csokibarna marans tojások mellett, kék araucana és vegyes tojások is vannak. Hát van min izgulnunk.

Megjegyzések

Dominika üzenete…
Jaj, minden annyira szép nálatok, Meli! A tojásokra (vagyis a tartalmukra) kíváncsi vagyok nagyon.
Juhmeli üzenete…
Dominika, mi is, most derül ki, hogy ügyesek voltak-e a kakasok.
Andrea üzenete…
Meli nagyon ügyes az egész családotok a nagyoktól kezdve az aprajáig.))))
Nagyon jó mindig olvasni, és a fotókat látni is, nem győzők csodálkozni, hogy az a pirinyó kis Matyika már mekkorika lett..)
Juhmeli üzenete…
Andrea, örülök, hogy bekukkantottál, mindenki figyelmeztetett, hogy a mókik túl gyorsan nőnek majd, gyorsabban, mint bármelyik növény, de ez tényleg felfoghatatlan.:)
BoGyo üzenete…
Szorgos kis csapat:)) Mindenki szépít vmit:) Szorítok a tojásoknak! Legyen belőlük sok pelyhes csipogó!!!!
Nyözö üzenete…
Nagyon ügyes a csapat! :)
A ternye illata meg hmmm... valami varázslatos. A szentendrei piacon mézvirágként árulták, és az illata valóban kicsit mézessütis.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, köszi a csibék nevében is, a kacsamama elhagyta a tojásokat, szerintem az nem fog sikerülni, de a tyúktojásokban még nagyon bízok.
Juhmeli üzenete…
Nyözö, tényleg úgy is hívják, és szuper az illata, látványos, és könnyen nevelhető. Már régen vett ilyet, mindig csak a petúnia és a muskátli volt a sztár, de most visszatért a kezdetekhez. Az első virágládánk több, mint tíz évvel ezelőtt szintén ternye verbéna trió volt.